acem pilavı

ruhefza

Super Moderator
#1
acem pilavı



Malzemeler:

1 büyük soğan
4-5 tane havuç
2 su bardağı pirinç
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
Yapımı:

Eti haşlayın.
Havuçları kibrit çöpü şeklinde minik minik doğrayıp, tuzla ovup, yıkayın.
Soğanları da doğrayıp, yağ ile kavurun.
Soğanlar diriliğini tam olarak kaybetmeden havuçları ekleyin ve birlikte kavurun.
Tuz ilave edin. Haşladığımız etleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
Sıcak suda bekletip, iyice yıkadığınız pirinci ve et suyunu koyduktan sonra, yeteri kadar tereyağ ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Benim pilav ölçüm; 1 su bardağı pirince 1.5 su bardağı su. Tüm karışım bu şekilde olacak:))
bizim yörede çok sevilir bende bayılırım:)
 
Konu başlatan Benzer konular Forum Cevap Tarih
C Pilavlar 1
S Pilavlar 1

Benzer konular

ruhefza

Super Moderator
#2
yanına kesinlikle bu salatayı yapın emi:))



1 büyük siyah havuç
2-3 tane bildiğimiz havuç :)
Sarımsak
yeteri kadar tuz, limon tuzu, nane, kırmızı biber ve su
Havuçlar rendelenir ve tuzla ovularak yıkanır. Sarımsak ezilir, tuz, limontuzu, çok az kırmızı biber eklenir ve rendelediğimiz havuçlar ile karıştırılır. Hatta elinizle ovabilirsiniz. Yeteri kadar da su ilave edip, üzerine nane ekeleyerek servis edilir. (limon tuzu yerine varsa sumak kullanın)

siyah havuç bulamadıysanız siyah lahanayıda robotta iyice rendeleyip ekleyebilirsiniz olmadı sade turuncu havuçla yapın:))tadı farketmez fazla rengi açısından neyse afiyet olsun​