acem pilavı
Malzemeler:
1 büyük soğan
4-5 tane havuç
2 su bardağı pirinç
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
Yapımı:
Eti haşlayın.
Havuçları kibrit çöpü şeklinde minik minik doğrayıp, tuzla ovup, yıkayın.
Soğanları da doğrayıp, yağ ile kavurun.
Soğanlar diriliğini tam olarak kaybetmeden havuçları ekleyin ve birlikte kavurun.
Tuz ilave edin. Haşladığımız etleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
Sıcak suda bekletip, iyice yıkadığınız pirinci ve et suyunu koyduktan sonra, yeteri kadar tereyağ ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Benim pilav ölçüm; 1 su bardağı pirince 1.5 su bardağı su. Tüm karışım bu şekilde olacak
)
bizim yörede çok sevilir bende bayılırım

Malzemeler:
1 büyük soğan
4-5 tane havuç
2 su bardağı pirinç
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
Yapımı:
Eti haşlayın.
Havuçları kibrit çöpü şeklinde minik minik doğrayıp, tuzla ovup, yıkayın.
Soğanları da doğrayıp, yağ ile kavurun.
Soğanlar diriliğini tam olarak kaybetmeden havuçları ekleyin ve birlikte kavurun.
Tuz ilave edin. Haşladığımız etleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
Sıcak suda bekletip, iyice yıkadığınız pirinci ve et suyunu koyduktan sonra, yeteri kadar tereyağ ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Benim pilav ölçüm; 1 su bardağı pirince 1.5 su bardağı su. Tüm karışım bu şekilde olacak
bizim yörede çok sevilir bende bayılırım