Ağız ve Diş sağlığınızı Misvakla Koruyun

MücTeHiD

Tecrübeli Üye
Süper Moeratör
#1
Doğu Afrika’dan, Hindistan’a uzanan sıcak bölgelerde yetişen ‘Erak’ ağacının kökleridir. Bugün
modern tıbbın diş sağlığı konusunda yeni başlattığı tedavi usullerini İslamiyet 14 asır önce tavsiye
etmiştir. Misvak diş ve ağız sağlığı açısından son derece faydalıdır. Diş macunları ağızdaki faydalı ve
zararlı bütün mikropları öldürürken, misvak sadece zararlı mikropları öldürür. Misvak diş etleri içinde
son derece önemlidir. Çünkü her bir dişin dibinde farklı organlarla bağlantılı ikişer akupunktur noktası
bulunur. Misvak akupunktur noktaları vasıtasıyla, dişetlerine 28 sinirle bağlanan beynin, 5 duyu
organı ve sinüslerin, kasların, iç organlarının ve üreme organlarının işlevini dengeler.


Misvak balgamı keser, görme gücünü arttırır. Ağız tadını güzelleştirir, diş etleri, mide, bağırsak,
prostat, yumurtalık ve rahim sinirlerini güçlendirir, balgamı keser. Diş taşlarını (tartarı) düşürür.
Misvak kaslarda ağrıyı azaltır, dişeti hastalıkları ve diş çürümelerini önler, ağızdaki zararlı mikropları
öldürür, faydalıların yaşamını kolaylaştırır, akıl sağlığını ve hafıza kuvvetini son nefese kadar korur.
Misvakın etkisi kullanıldıktan 48 saat süreyle devam eder. Misvak kullanmak sünnettir.


Dişi olmayanlar veya takma dişli olanlarda diş etlerine misvak kullanmalıdır. Dişlerinde kaplama
olanlar, dişetlerinde sürekli kan dolaşımı bozukluğu olduğu için, misvak kullanmakta daha titiz
davranmak zorundadır. Misvakı tükürük ile ıslatıp ön dişler ile yumuşatmak gerekir. Bu hareket rahim,
yumurtalık, prostat ve merkezi sinir sistemini güçlendirmek açısından önemlidir. Misvakın bu şekilde
kullanımı aynı zamanda dişlerin sallanmasını önler, sallanan dişleri kuvvetlendirir. Günde 3-5 defa ve
en az 40 gün süresince aralıksız misvak kullanılmalıdır.


Mesane ve böbrek taşlarını eriterek düşürmek için, işaret parmağı kalınlığında, 15 cm unluğunda 5
adet misvak alınır. Her biri 15 parçaya bölünür, 6 litre su içinde, kısık ateşte karışımın seviyesi yarı
yarıya azalana kadar (yaklaşık 6 saat) kaynatılır. 3 gün boyunca, bitene kadar yudum yudum içilir.

Uzun bir ömür , kaliteli bir yaşam diliyorum…

Nuray Karpuzcu Doğal Sağlık Danışmanı
alıntı
 

Benzer konular