Dıyarbakır usulü kuru dolma (kofık dolması)

ZiLaN_21

Tecrübeli Üye
Silver
#1


30-35 adet kurutulmus sebze (su kaynamaya baslayinca hafif yumusayincaya kadar haslayin)
300 gr.nohut büyüklügünde dogranmis kuzu kusbasi eti
100 gr.kuyruk eti ya da istediginiz miktarda yag
4-5 parca kuzu kaburga eti
2 tane kuru sogan
1 yemek kasigi biber salcasi,
1 yemek kasigi domates salcasi
1 su bardagi tepeleme pirinc
1 su bardagi sumak suyu,tuz,maydanoz
Pirinc yikanir,soganlar dogranir,maydanoz ince ince kiyilir.Kuyruk yagi kücük kücük dogranir.Bütün malzemeler karistirilir.Dolmaliklarin agzi biraz bosluk kalacak sekilde doldurulur.Parca etler tencereye dizilir.üzerine dolmalar sirasilya dizilir,üzerini asacak kadar sicak su eklenir,dolmalar dagilmasin diye bir tabak kapak yapilir.Tuzuda ayarlandiktan sonra kaynamaya basladiktan sonra 30-35 dak.kisik ateste pisirilir.


afiyet olsun:eek:

 

YaKaMoZ PIRILTISI

Çalışkan Üye
Administrator
#4
Muhteşem bir tat hiç bizim dolmalara benzemiyor:)gerçi bizim yörede kuru dolmayı pek bilmezler genelde zeytinyağlı yapılır. siirt,bitlis batman d.bakır yörelerin de dolmayı hep böyle yapıyorlar ve çok güzel oluyor yazın çok kurutuluyor her yer biber patlıcan ben bile alıştım artık kurutuyorum.:)

Emeğinize sağlık güzel paylaşımınız için tşk.ler..böyle resmini de koyunca yemiş kadar olduk:)
 

ZiLaN_21

Tecrübeli Üye
Silver
#5
evet haklısınız bizde heryıl kurutma yapıyoruz yöresellikten çok tada alıştık yani bağımlı olduk kurutmaya :eek: beğenmenize sevindim bi gün yolunuz buralara düşerse ısmarlarız inş.:eek: