günün tatlısı (Meyveli Sütlü Kadayıf Dolması )

#1
günün tatlısı :))

Erzurum'un meşhur yemeklerinden, kadayıf dolması Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi. Kadayıf dolması sadece cevizle yapılırdı. Kadayıf ustası Müdahir Tanhaş kadayıflarında bir çok malzeme kullanıyor.

Geleneksel olarak kadayıf arasına ceviz konularak hazırlanan kadayıf dolmasına Kadayıf ustası Müdahir Tanhaş Çilek, Muz, Kivi, Arı Sütü gibi malzemelerde kullanarak üretiyor.


Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır: Kadayıfın içerisine dövülmüş ceviz içi konularak dolma gibi sarılır.Sonra yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Kızartılan kadayıf dolması önceden hazırlanmış şerbete atılır daha sonra şerbetten çıkarılarak yenir.


afiyet olsun.......

komşuda pişer bizede güşer inşallah :):):):)
 
Konu başlatan Benzer konular Forum Cevap Tarih
cihanusta Bu Akşamın Menüsü 1

Benzer konular

Gül

<b>♥gül♥gül♥gül♥ </b>
Silver
#2
komşuda pişer bizede düşer inşallah :):):):)

bende o umutla bekliyorum ama gelen giden yapan yok şimdilik:(:D:D:D:))

teşekkürler :))
 

Ziyaretçilerden Sorular

2
  • Cevaplanmamış Konu
Cevaplar
1
Görüntüleme
693
Ayşe Hatun
Cevaplar
0
Görüntüleme
2,764