Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)

nafiyes

Cezalı Üye
#1
MALZEMELER
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar


HAZIRLANIŞI
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.
 
Konu başlatan Benzer konular Forum Cevap Tarih
N Pilavlar 0
N Pilavlar 0
C Pilavlar 1
S Pilavlar 1
Y Pilavlar 3

Benzer konular

tanku

Acemi Üye
Silver
#6
arkadaşlar ana sayfada görünce bakmadan gecmeyeyim dedim ama bir karadenizli olarak tarif biraz farklı geldi orjinal tarifte annelerimiz ve ninelerimizin yaptığı usulde söylüyorum kesinlikle et suyu koyulmaz birde dere otu yerine defne yaprağı koyarlar bizim oralarda kuş üzüme fıstıkta koyulmaz ama herkezin lezzet anlayışı farklı damak tadı farklı yani seçim sizin ama üstüne basa basa tekrar ediyorum et suyu koymayın
balın üstüne sirke dökmek gibi birşey olur
ikiside farklı lezzetler tadı bozulur diye düşünüyorum
nafiyes kardeşim hakkını helal et sadece nacizane fikrimi ortaya koydum senin verdiğin tarifte güzeldir mutlaka ama HAMSİ diyince karışmadan edemedim