mantar kızartması

ruhefza

Super Moderator
#1


Malzemeler:
1 Paket Mantar '400 gr.'
1 Çay Bardağı Un
1 Su Bardağı Galeta Unu
2 Adet Yumurta
1/2 Kesilmiş Limon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağı

Ön Hazırlık:
Mantarlar kök kısımlarından bir miktar kesilecek ve yıkanacak. Yıkanan mantarlar süzgece alınacak, suyu süzülmesi için bekletilecek. Yumurtalar, derin çırpma kabına kırılacak, çırpma teli ile çırpılacak ve hazırda bekletilecek. Un ve galeta unu ayrı ayrı derin kaplar içerisine alınacak, hazırda bekletilecek.

Maharetini Göster:
Suyu süzülmüş mantarlar, uygun bir kap içerisine alınacak. Üzerlerine limon sıkılacak, karabiber ve tuz serpilecek, bir güzel karıştırılacak. Ocak üzerinde ısınmış olarak hazırada bekleyen kızartma tavasındaki yağın, kızgınlık kontrolü yapılacak. Parmak uçlarımızla yağ üzerine serptiğimiz su, cızırtı sesi çıkarıyorsa yağımız kızartma yapmak için tam tavındadır. Mantarlar tek tek önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve daha sonra galeta unu'na buladıktan sonra yağ içerisine atılacak. Mantarlar arkalı önlü yakmadan kızartılacak. Ocak ısısı yüksek olmayacak. Sıcak olarak tüketiniz.​
 
Konu başlatan Benzer konular Forum Cevap Tarih
ruhefza Yemek Tarifleri 8

Benzer konular