MaLzEmElEr:
1,5 bardak pirinç
6 su bardağı et suyu
1 soğan
1 havuç
1 kabak
1 kereviz sapı
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dilim hamburger peyniri
karabiber,tuz
Yapılışı:
Bir tencerede 30 gr yağı eriterek ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Pirinci katarak kavurun, kaynayan et suyundan bir kepçe yardımıyla pirinç suyunu çektikçe, pirinci tekrar ıslatarak pişmeye bırakın.
Bu arada havucu, kerevizi ve kabağı temizleyip yıkayın küp küp kesin pirinç pişince kalan yağı ve sebzeleri şerit halinde kesilmiş peynir dilimleriyle birkaç kez karıştırdıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
1,5 bardak pirinç
6 su bardağı et suyu
1 soğan
1 havuç
1 kabak
1 kereviz sapı
1 çorba kaşığı tereyağı
6 dilim hamburger peyniri
karabiber,tuz
Yapılışı:
Bir tencerede 30 gr yağı eriterek ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Pirinci katarak kavurun, kaynayan et suyundan bir kepçe yardımıyla pirinç suyunu çektikçe, pirinci tekrar ıslatarak pişmeye bırakın.
Bu arada havucu, kerevizi ve kabağı temizleyip yıkayın küp küp kesin pirinç pişince kalan yağı ve sebzeleri şerit halinde kesilmiş peynir dilimleriyle birkaç kez karıştırdıktan sonra servis yapın