Tavuk Suyu Çorbası

Bambu

Acemi Üye
Silver
#1
Tavuk Suyu Çorbası


MALZEMESI :


1 baş soğan

1 adet havuç

1 çorba kaşığı tuz

1 adet orta boy tavuk

3.5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı)


HAZIRLANIŞI


Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin, tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin. Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun.Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün. Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2.5 saat kaynatın. Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin. Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın. <div>
Emeğe Saygı Lütfen...
<div>
..............................................................................................................................................
kızmaz üye azmadıkça!!![/b]
 

Benzer konular