M a l z e m e l e r
* 1 bardak bulgur,
* 300 gr. taze asma yaprağı,
* 1 bardak su,
* 5 diş sarımsak,
*3 ortaboy soğan,
* Tuz, karabiber,
* Kırmızıbiber,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 1/2 bardak zeytinyağı,
* 1 su bardağı su
.
HAZIRLANIŞI:
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır.(Sevim YILMAZ)
NOT: Bu pilav mevsiminde doğada bulunabilen yenilebilir otlarla da pişirilir. Ot bulunamadığı zaman ıspanakla, hatta pancarla da pişirilebilir.
* 1 bardak bulgur,
* 300 gr. taze asma yaprağı,
* 1 bardak su,
* 5 diş sarımsak,
*3 ortaboy soğan,
* Tuz, karabiber,
* Kırmızıbiber,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 1/2 bardak zeytinyağı,
* 1 su bardağı su
.

HAZIRLANIŞI:
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır.(Sevim YILMAZ)
NOT: Bu pilav mevsiminde doğada bulunabilen yenilebilir otlarla da pişirilir. Ot bulunamadığı zaman ıspanakla, hatta pancarla da pişirilebilir.