yayladan bos dönmedim buyrun size kuymak getirdim

AYYUCE

Acemi Üye
Silver
#31
Re:

nesemyok' Alıntı:
neeeeeeee 8O 8O köyün yok muuu :cry: :cry: o kadar güselliklerden,doGalliklardan uzak mi yasiyon ne kada aGlasan azdir kardesim aGla..sen bu yaz gel bize ben seni köye çikariim ama findik toplama ayinda gel olur muu :twisted: :twisted: yani sey sirf köyü göresin diye çalistirmayiz senii :!: :roll: hem kuymak da yirsin :D
VALLA ÇOK GÜZEL OLUR DA.BAsINIZA AZICIK BELA OLURUM GIBI GELIYO BANA.HEM ÇALIsTIRMAK ISTESENIZDE BEN KÖY HAYATINDAN ANLAMADIGIM IÇIN SIZIN BAsINIZA BELA OLMAKTAN BAsKA BIsI YAPAMAM.AMA KUYMAK DEDIGINIZI SEVE SEVE YERIM.YEME KONUSUNDA GAYET TECRÜBELIYIM. :) :)
 

nesemyok

Acemi Üye
Silver
#32
Re:

sen gel ben ne egelileri akdenizlileri findik bahçelerine getirip becerikli hale getirdimm :D :D benden daha iyi topladilarrr :D :D sende de o isiGi görüyorumm :D :D olmadi topladiklarimizi tasirsin :roll: :roll: biz de çareler tükenmezz yahu sen gel hele :D
 

canan04

Acemi Üye
Silver
#33
Re:

O kadar kuymak kuymak dedin sonunda beni Karadeniz e gelmeye ikna ettin :wink:
Allah in izni ile AGustos da Karadeniz turuna çikiyorum.. :D
hem inek saGmayi hem de findik toplamayi banada öGretirsin artik.. :wink:
 

thares

Tecrübeli Üye
Silver
#37
Kız Zeynep sana inat veriyorum bu tarifi maharetli olamazmışım
Hem biliyor musun ben inek bile sağdım sensin maharetsiz
Yaylaya gittim boş dönmedim can cazlarım sizin için nenemden (babaannemden) kuymak tarifi aldım buyurun
MALZEMELER;
Kaymak(söyle inekten yeni sağılmış sütten ayrılmış mis gibi
Yoğurt
Mısır unu
Tuz
Azcık da soğuk su

Şimdi kaymağı tencere ya da tava herhangi bir şeye koyuyoruz eriyor kaymağın miktarına göre göz kararı mısır ununu katip epeyce kavuruyoruz.
Daha sonra yoğurdu yoğurt dediysem ayran kıvamında olacak yani sulandırılmış (her yerde yoğurdun sulandırılmış haline ayran derler ama biz de ayran çok farklı yapılır ondan sebep ayran demiyorum.)Neyse işte sulu yoğurdumuzu ve biraz da soğuk suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
Yoğurt ve su miktarı mısır ununa göre koyuluyor maharetli olduklarını savunanlar ayarlasın işte bana ne.
Unutmadan yağın mısır ununun üstüne çıkması lazım çok önemli bir ayrıntıdır tuzu da bir ara ekleyiverin işte. Yani kavururken atılırsa daha iyi olur.
Pisince ekmeği bandıra bandıra yiyorsunuz...
Afiyet Olsun
Yıl 1980 Ta O zaman Yemiştim Hala Tadı Damağımda Yemeyenler Yesin
Ama Kendi Yapmasın Karadenizli Bir Kardeşimize Yaptırsın
Mümkünse Kahvaltıda Yesin​