2011 Ramazan nasıl geçiyor arkadaşlar yazalım haydi

El-Emin

Tecrübeli Üye
Administrator
Selamunaleykum. Kiymetli dostlar sıcak havada oruç tutuyoruz. Muhakkak sevabı da ona göre vardır.

Benim ramazanım gayet guzel geçiyor :) Bazı camilerde hatimli kılınıyor teravihler. Yakında açılan bir camii var. Garip Hafız camii. teravihleri genelde ordayım.

Bu gun pazar olması sebebi ile uykuyu fazla aldım. Akşam yemeği yedikten sonra bir halsizlik çöktü hali ile. Teravih sonrası hala oğlu ve bacanağı eşleri, bende enişteyle birlikte akşam parkta semaver sefası yaptık. Eve geldiğimizde 00,30 oldu saat.

Şimdide sahuru bekliyoruz. Bakalım bu günümüz nasıl geçecek.

Benzer konular

Kardesimiz 2011 senesinin Ramazan Ayi nasil geciyor diye soruyor...
Bundan daha güzel bir ay var mi ki kardesim... Gayet hos ve nezih geciyor... Bereket üzerine bereket, bolluk üzerine bolluk, ecir üzerine ecir... Daha ne olsun ki..
Peygamberimiz buyurmus: Ramazan gelince:
1-Rahmet Kapilari tamamen acilir...
2-Kötülük Kapilari tamamen kapanir...
3-Bir de Allahü Teala (benzetme yerinde ise) seytanlari tutuyor ve zincire vuruyor...
Böyle bir ay nasil güzel gecmez ki...
Islerimizi... Morallerimizi... Ruhumuzu... Özümüzü... Sagligimizi... Sofralarimizi... Falan sorarsaniz onlar da ramazanin bereketiyle güzel demlendiler...
Yazilarinizi okuyabildigimiz kadariyla gurbettesiniz ama masallah sizlerin ramazani da bayagi renkli geciyor manevi anlamda... Allah ecrinizi arttirsin...
Siz oradan kiracaksiniz zincirleri biz buradan insallah.... (Böyle güzel bir cümle benim gibi garibin olamaz... Bu cümle Üstad Salih MIRZABEYOGLU'na aittir... O simdi Medrese-i Yusufiyye'de... Ne derler aklima gelmedi... Cezasi onandi.... Ve ölünceye kadar hayati orasi kesildi... :(:(:(:(:( Allah yardimcisi olsun..)

NOT: Almanyada kaldigim süre icersinde misir hikayesini cok anlatirlardi bana misir tarlalarinin icinden gecerken... Siz misir tarlalarini anlatinca aklima geliverdi... Ama simdi o hikayeyi anlatmayacam Ramazan bir geciversin... -)-)-)

Gurbettesiniz ama masallah Istanbul havasinda iftarlar, sahurlar, cami ziyaretleri, sohbetler vs...
Valla bir an oralarda olasim geldi... Buralardan daha canli yasiyorsunuz Ramazan:i...
Almanya'da görev yaparken, her aksam 200 kisiyle iftar aciyordum Kur'anli ve duali...
Simdi Istanbul'dayim nerede o Almanya günleri...
Siz siz olun "gurbet"iniz sizden hic uzaklasmasin... Tabi ki buralara özleminizde... Benden söylemesi...

bekkain

diyâr-ı gurbet
Süper Moeratör
evet ya gönül sızım bende meftuna katılıyorum. maşallah dolu dolu geçiyor Ramazanın.Bende yazım dedim şöyle bir düşündüm yok yazacak bişi. Yazacaklarmda şindi uygun olmaz.Tek buranın güzel tarafı ezan için balkona çıktığımda bi kaç kişide var ve evlerden gelen kaşık sesleri...yollar evler sessiz, gönüller inşallah Hakla beraberdir. Rabbim oruçlarımızı kabul buyura...O NA LAYIK KUL OLAMASAKTA ,KULUM DEDİKLERİNİN İÇİNDE OLURUZ İNŞALLAH....

"Günes "BATI"dan dogacak..." Cok yakindir o zamanlar insallah... Yukaridaki karedeki güzellik bunun mustusu... Islam'i kendine "dert" ednenlere selam olsun... Onlar Rahman'in sevdigi cok ulvi dostlaridirlar...

Tutaste

Tecrübeli Üye
Silver
Ramazan nasıl geçiyor?:)
İstanbul' da ramazan bir başka, burdaki manevi atmosveri herkesin tatmasını tavsiye ederim. Gelmek isteyen herkese gönlümüzün kapıları ardına kadar açıktır inşaALLAH...

Ömrümce unutamayacağım bir ramazan anısı da ben paylaşmak isterim:)
Birkaç aşkam önce iş gereği iftarı dışarda yapmak zorunda kaldık. Namaz kılınacak mekan olmadığı için ben müsade isteyerek ayrıldım, fakat malum İstanbul trafiği:) eve ulaşmakta güçlük çekiyorum bu gidişle namazı eda edemiyeceğim. Sıkıntıdan kanter oldum. O esna da bir camii farkettim ve hemen arabayı park ederek koşar adımlarla camiye ulaştım.namaz vakti olmadığı için cemaat yoktu.Üst kata çıkmak için zaan kaybetmemek adına altta bir köşede hemen namaza durdum.
Dana ikinci rekatta iken bir dedemiz bastonuyla var gücüyle ellerime bir vurdu ki acıyı anlatamam:)beynimde şimşekler çaktı sanki:)namazıma devam ettim ama yanaklarımdan boncuk boncuk yaşlar yuvarlanıyor:))).

dedemizin derdi mi neymiş?:)ellerimde saten eldiven varmış ve eldivenle namaz kılınmazmış:))
ah! büyüklerimiz ah!:)bu katı, hoşgörüsüz tavrınızla insanları dini yaşantıdan uzaklaştırıyorsunuz haberiniz yok:((

Nice ramazanlar geçer, nice namazlar kılarım belki de. Bu ramazanı ve o akşam namazını (yediğim bastonu) ömrümce unutamam herhalde:)))

Hayırla kalın...

bekkain

diyâr-ı gurbet
Süper Moeratör
unutmayin burasi multeci..gocmen ve firawun sarayinda asure gibi her cesit insan var.. ve biz muslimanlar..

ne mutlu sana ki ,karşındaki insan kimdir nedir biliyosun, burda müslüman diye giriyon ,altında başka kişilikler çıkıyo...burda ki sözü bilirsin ablam, parayla imanın kimde olduğu belli değil ,buralarda, meftun kardeşinde dediği gibi güneşin batıdan doğması yakındır ...

t-bircan

Acemi Üye
Silver

Gönül Sızım kardeşim, sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki; Güzel olan, değerli olan nimetlerin önü hep acılı hep sancılıdır. Sabah gün doğmadan önce bir kızıllık kaplar ama arkasından prıl prıl güneş doğar. Toprak çatlar, toprak yarılır ama arkasından tohum fidana dönüşür. Anne acı, sancı çeker ama arkasından nur topu bebek dünya ya gelir. Gök gürler, şimşek çakar ama arkasından her tarafı rahmet yağmurları kaplar. Değerli kardeşim sizin tabirinizle içinizdeki "adını koyamadığınız garip duygu karmaşası" nın her bir duygusu Yüce Rabbimizin rızasına ulaşmaya basamak olur inşaAllah, Rabbimizin rızasına ulaşmaya kol kanat olur inşaAllah ...

*Hicret...

Çalışkan Üye
Silver
Ramazanlarim hep bayramda koye gitcem heycaniyla gecerdi ... Bu sene ise yogun hemde cok yogun ramazana iki gun kala goz ameliyati oldum haliyle sahur beni cok zorladi iftarlarimda hep bi misafirim oldu ha bide oglumun ilk ramazani:) bebek oldugu icin cok zorlandm genelde kucagimda yemek yapiyor ve guzl olmucak korkusu oluyodu:) yinede guzeldi belki ilk defa bayramda koye gitmedim ailemden uzak bi ramazan oldu ama. Yinede cok guzel gecti :))