Ilmi-i Ledün...

kardaş böyle hüzün bahçelerine girme. islam dünyasının sevgi denizi olduğunu hepimiz biliyoruz. bizler dualarımızda bütün
gurbetteki kardeşlerimize hitap ediyoruz .senin ağlaman gözlerinden dökülen her damla yaş bizim için kalplerimizdeki imanımızın allaha olan aşkından dökülen inci taneleri gibidir. şimdi vatan islam sevgisinin üstüne birde evlat ana baba hasreti eklendimi insan bir sevgi dolu sözü bekler. bende sana 60 bin üyesi olan islamturka sitesinden 60bin selam ve dua ile sesleniyorum sen bizim kardeşimiz. içimizdeki helal kazanma arzusu ile allaha yalvarırken gurbete çıkan duvamızsın
kendine iyi bak bir sıkıntın olursa yaz . bizde kadrimiz kadar yanındayız seni seviyoruz.not . gelince gene kapışırız şaka tabi aeo

Selamun Aleykum.. Kocak kardesim BABA yazinizi yuregim huzunlenerek ve bir sevinc ile okudum.. Ahh gurbetci kardesim..
Rabbim Size ilk ettigim duayi kabul etti hamd olsun..
Siz beni ve yazilarimi ilk tanidiginizda bulundugum Gurbetligi huznu.. anliyamamis biraz kabaca sozleriniz vardi..
oysa bir muhacir ile Ensarin Yazilari Asla bir olamazdi..
FethUllah hocayi savundugum falan degil.. sadece bulundugu mekan ve ic dunyasini elle almak.. istiyorum..
Turkiyede bazi kardeslerimiz aman agliyan HOca deyip HAKKINA girerler..
cunku O Ben sen veya baska bir gurbetci hepimiz insaniz,,
Yuregimizin oldugu yerden cook uzaklara dusmusuzdur..
Gurbette hersey cook daha farkli..ACI derin.. huzunlu yasanir..
Hani bir Yazimda demistim ki Gurbette ölüm haberi ölüm den de ACI dir diye de bazi kardeslerimiz gulmustu..
Benden dua istemistin Yurt Disinda cook iyi bir is alabilirim diye..
Ben de O gunlugume Sunlari yazmistim..
Nerden biliyor ki..O gudecegi alacagi is bugunku hayattindan daha guzel.. daha HAYIRLI olacagini..
Rabbim Ona yardim et..HAYIRLISINI ver.. Onun ve ailesinin ebedi huzur ve mutlulugu icin belkide bu gurbetligin atesinde pismeli..
diye.. cunku.. affet nimet icindeki nimetleri fark edemiyordun..
Vatan.. aile ..ezan.. muhabet bunlar cok buyuk nimetlerdeir..
bazen kaybetmek gerekiyor ki kiymetleri anlasiilsin diye..
simdi anladin mi niye bu forumda cook samimi.. icten.. Sevgi ensarlik Din kardesligi ile SARILDIGIMI..
birazdan disari cikacagim..
kAPI komsumu tanimam..
is yerime gidecegim.. Hii merry Hii john..Hii Betty Hi guys..deyip yanlarindan bir duvar gibi gececegim'
nerde bizim selamlarimiz.. merhabalarimiz.. Canim.. ooh Komsum nasilsin.. ahh agbim gelmis ahh guzel ablam ne pisirmis..
komsuda piser bize de duser olmiyacak..
ya komsuya sorsana bir sogani var mi acaba hee
ama Hamd olsun artik burda da musliman komsu ve arkadasim cook..
siz daha yenisiniz..
bir Alisma.. depprasyonlu zamani atlatmalisiniz..
yoo size dokunmiyaagim.. cunku KIYAMAM.. Size..zaten gurbetlik dokunmus dokunacagi kadar..
Sabret Kardesim.. Bu da Sizin nefsinizin imtihani.. aman Rabbinize SIMSIKI sarilin..
gurbet Diyarinda imanli olan her kardesim.. selamete erip sevdiklerine kavusmustur elhamdullilah.. ya imani olmiyan.. tutunacak hic bir seyi olmiyanlar denize dusttuler ve YILANA sarildilar kardesim..
Sabr et.. bunlarda gececek ins.. unutmayin her nimet kulfetti ile gelir..
bak kardesim ins. bir gun gunesin dogusu ile Evinizin kapisina varacaksiniz ve O rabbimin size olan guzel nimetleri.. cocuklarinizi tek tek sarilip hediyesini verip esiniz ile birlikte daha cook mutlu ve huzurlu gunleriniz olacak ins.. sayili gun cabuk gecer.. bak cogu gitti AZI kaldi..
siiz yooken oglunuz evin reisligine burunmus kiziniz Annesinin sag elli olmus.. esiniz sizin ile yaptigi ufak tefek tartismalarin ne kadar da anlamsiz oldugunu anlamis.. sizi ne cook ozlemistir..

Memleket hasreti yazdırır beni
Gönül aynasından görüp yazarım
Hasret deryasında yüzdürür beni
Kağıttan gemiler dürüp yazarım

Özlemi gönlümü terketmiyor ki
Uzakta oluşum farketmiyor ki
Yönüm yurda dönük şark yetmiyor ki
Uçan kuştan haber sorup yazarım

Ordayım hayale daldığım zaman
Hele tek başıma kaldığım zaman
Acı haberleri aldığım zaman
Bam teline vurup vurup yazarım

Gündüzler güneşsiz, mehtapsız gece
Ananın babanın hasreti yüce
Her zaman hazırım hicrete göçe
Vuslatına hayal kurup yazarım

Nice erenlerle buluşuyorum
Hayatı okuyup alışıyorum
Sırrına ermeye çalışıyorum
Garip yüreğimi yorup yazarım

Bağlandım gidemem kızaktayım ben
Kaderin ördüğü tuzaktayım ben
Sözlerim duyulmaz, uzaktayım ben
Gurbet elde garip durup yazarım

Bazen semaları ederek seyran
Allah’ın gücüne olurum hayran
İçimde sevgisi edince devran
Gönlümden acıyı sürüp yazarım

Yetinmeyip duyup gördüklerimle
Deryalara dalıp derdiklerimle
Elimle ulaşıp erdiklerimle
İnciden gerdanlık örüp yazarım

Ali BABA! , Kor gibi yakan közlerle
Gönülden ağızdan çıkan sözlerle
Maziden ati’ye bakan gözlerle
Bütün duyguları karıp yazarım

Moderatörün son düzenlenenleri:

bekkain

diyâr-ı gurbet
Süper Moeratör
Evet burda açılmak içimi dökmek isterim ancak çekiniyorum. Çok duygusalım bu aralar dokunsan ağlıyorum koca adam ne kadar ayıp.)) Her neyse ben yine kısa keseyim yazdıkca açılacağım .. kalın sağlıcakla..
çekinme abicim, her nekadar abim olsan, koskocaman adam olsanda:), içten içe büyümediğimizin bugün yine farkına vardım....çoluk çocuk hikaye, insan kaç yaşında olursa olsun hep birilerine ihtiyaç duyuyo, belki de Rabbimizi unutmamak için ,mevlanın bizlere verdiği bir duygu, bilemiyorum ...tek bildiğim hala anneme babama ihtiyaç duyduğum :((((.....

Ilmi ledün ilminin zuhurunda. 1- besmelenin hakikatı zuhur eder 2- esmaül hüsnadaki allahın 99 ismi öyle bir tecelli olurki. Yaşarken her isminin kapısının ayrı bir sırrına vakıf olur . Ve yaşarken kul değil kül olursun. 3- bedenin sırrında nasıl insanın ilahi.rabbani. Ve rahmaniyetin tecellisinde esmayı ilahiyeden olup . Allahın kainata insan ile rahmet edişini . Nevsin ,kalbin ve aklın ile şahit olup imanı kamil olursun. Yaradılış hakikatında bedenin geliş yolunu idrak eder sırrıl kuddüs. Ve allahın huzurunda sana verilen ins ,cin ve melekütül. Aleminin hakikatında . Arz, arş, sema ve alaktan başlayıp aklı muhammediyede ruhul kudüs olup ruhun ve rahmanın idrakında . Allah ,raB , rahman kelimelerinin sırrına. Zatının ehadiyesinde . Kemalatının nuru hz muhammede ilka edildiği gibi .insanın mekan ,kader, ve zaman kapısı olduğuna ve canlı kuran olduğuna şahid oluşu. Lahut aleminde allahın nur üzre nurda ağmada oluşunu sırrına . Ve la makamından halkiyete bakışta yaşananların arka bahçede hu makamından bakışta. Hakkiyetin arasındaki perdeyi. Habibullah ve rabbaniyet makamlarında . Nebüveti velayeti , hatemi velayeti ve mehti resul ve müşahade makamının sırrını. Ilmi ledün ilmi zuhur eden kişinin asla post nişin veya mürşüdlük makamını kabül etmeyeceğini . Bedendeki peygamberlerin mekan arzlarını ve kemalatında imanın ve ihlasın cem olup ehadiyetinde insanın kuran oluşunun ispatı. Allahın dünya , ahiret, vahdaniyeti semadaniyet. Ve tur. 4 mülkünün sırrı mukaddesiyatı . Zair ve batın ilminden yürüyen alimlerin mehti resul muşahede makamında resulullahın el emin isminde toplanacağının ispatı . Somut delil arayan kalplere . Ilmiledün ilminin sunacağı bütün delilleri . Kuran ayetleri ile sunan muhiddin arabi ve ardından yürüyen altın silsileyide yok sayarak . Insanın ilahi oluş sırrına ve idrak makamında insanın oku kelamının suret i olup . O suretin arkasında allahın kemalatının nuru hz muhammede inen kuranın bir damla sudan nura yükselişine . Daha yazimmi . Nefislerimiz yaratılış itibarıyla ilme susuzluğumuzu . Bizleri şükür ,sabır kapısına götürür inşallah. Ilmiledin vardır . Konuyu idrak etmeden . Nevsin sadır yüzünden kaynayan ilimler ile cevap yazarak . Kalplerimizin fuat yüzünü karartmaktan vaz geçmek duası ile aeo.

Moderatörün son düzenlenenleri:

hilmi34

Acemi Üye
Silver
Ledün ilmi her bir müslümanda var olan bir ilimdir, "özel"dir "genel"i bağlamaz ve de anlık'tır...

İlim elde etmede kullanılmaz!

Allah katında da mükellef olmadığımız bir ilimdir ledünni ilim...