Kuzu güveç

dua dilencisi

Tecrübeli Üye
Süper Moeratör
#1
Malzemeler

2 kg. kuzu kuşbaşı
1 büyük kavanoz mantar
6 adet sivribiber
4 büyük domates,1 büyük soğan
8 diş sarımsak
karabiber,tuz ve kekik

Kuzu eti, ince doğranmış soğanla güveçte ağzı kapalı olarak suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirilir. Küçük doğranmış rendelenmiş domates ve sarımsak ilave edilerek bu sefer fırında pişirilmeye dewam edilir. Etler yumuşayınca da ikiye kesilmiş mantarlar eklenir. Ağzı alüminyum kağıtla örtülüp kapağı kapatılır veyine fırına koyulur. Kısık ateşin üstünde de pişirebileceğiniz bu yemeği, fırında ağır ağır pişirmenizi ve hemen servis etmenizi öncelikle tavsiye ederiz. Afiyet olsun