Patlıcan kebabı

dua dilencisi

Tecrübeli Üye
Süper Moeratör
#1
Malzemeler:
1 kg. patlıcan
1 küçük paket yağ
yarı kg yağlıca koyun eti
3 adet domates
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan çiçek yağı

Ayıklayıp tuzlu suda bırakılan patlıcanlar, dilim dilim doğranır. Kuruduktan sonra içinde çiçek yağı bulunan tavada her iki tarafı penbeleşinceye kadar kızartılır.

Soğan margarin yağında saraıncaya kadar kawrulur. içine doğranmış et ilave edilerek etler suyunu salana kadar kavrulur...
Sonra üzerine rendeden geçirilmiş domates ilave edilir. yarım bardak sıcak su konularak, etler ilik gibi olana 40 dakika süre pişirilir. bir tepsiye düizilmiş kızartılmış patlıcanların üzerine etler ve sivri biberler konup 10 dakka kadar pişirilir. Tabağa konularak sıcak serwis yapılır. Afiyet olsun...