Müslüman; teslim olmus manâsinda. Allah'a (c.c) teslim olmus, emrine itaat eden Allah'i (c.c) çok seven ve
Allah (c.c) tarafindan çok sevilen. Bir kimseye müslüman diyerek ahlaki tüm meziyetlerin tek bir sahsiyet
altinda birlestiGini de söylemis oluyoruz ayni zamanda.
Bir müslüman ilk önce emin olmali. Çünkü insan güvenmediGi kimseye inanmaz. Emin olmasi için ise ilk önce
dürüst olmasi gerekir. Her daim dürüst olan bir insan zaten güvenilir olmustur.
Sonra sefkatli olmali bir müslüman bütün yaratilmislara karsi. Hosgörmeli, tahkir etmemeli kimseyi.
Sözleri doGru yüzü güler olmali. Insanlara her zaman mütebessim bir çehre ile bakmali.
Adaletli olmali, müslüman kardesinin hak hukukuna riayet etmeli. Fakirin hakkini vermeli çünkü o,
Allah (c.c) adina aliyor. Yetimin öksüzün hakkini gözetmeli.
Özverili olmali. GerektiGinde birseylerden vazgeçebilmeli ki Allah (c.c) ondan vazgeçmesin.
Merhametli olmali. Bir karincaya dahi merhamet edebilmeli.
Temiz olmali, maddi ve manevi kirlerden arinmali.
Musibetlere karsi ilk andan sabretmeli. Sabri sabirlarin en güzeli tevbeleri tevbelerin en güzeli olmali.
Insanlara Hakki ve sabri tavsiye etmeli.
Sevmeli insanlari, bir menfaat gözetmeksizin, bu hediyeleri ona Allah (c.c) verdiGi için sevmeli.
Her daim yardim sever ve misafirperver olmali. Tatli dilli, anladiklarini en güzel sekilde
ifade edebilen olmali.
Korkmali. Allah' (c.c) tan. Ama zatindan deGil, Celâlinden. Celâli ve azabina sebep olacak bir
hareket yapmaktan korkarak aGlamali, zatinin (c.c) sevgisini kaybetmekten korkarak aGlamali.
Istifade edilen bir ilmi olmali. Her zaman Hakk'a davetten ayrilmamali. Insanlara Allah (c.c) tanitmak
için çalismali.
Kendisine bakildiGin zaman her hali ile ISLAM'i hatirlatabilmeli. Her hali ile yasamali ve yasatmali.
En güzel örnek olmali, gerek zahir, gerek batin. Her hali ile hamdi temsil etmeli.
Kur'an-i Kerimi ve Sünnet-i Seniyyeyi yasamak o lezzeti tatmak ve tattirmak olmali en büyük hedefi.
Allah (c.c), ve Rasulünü ve Kelamullah' i herkesten ve herseyden çok sevmeli.
Masivaya aldanmayip, ahireti için çalismali. VerdiGi ahdi unutmamali. Ahde vefali olmali.
Cömert ve cesur olmali. Zeki ve uyanik olmali, içinde bulunduGu durumu anlayip kurtulus çareleri
düsünmek için.
Çaliskan ve üretken olmali. Her davranisinin tek gayesi Rabb'in rizasini gözetmek olmali.
Komsuluk haklarina riayet etmeli, sadaka vermeli,mü'min kardesini düsünmeli.
Rabb'ini taniyarak kulluk bilincinin farkina varmali. Her zaman O'(c.c) nun azametini düsünerek
hiçliGe vasil olmali. Gösteristen uzak olmali. Emanete riayet etmeli.
Kisaca kul olmali. Iki seyi bilmeli 1- Haddini 2- Rabb' ini (c.c)
Içimdeki Islam'i en güzel "bir müslüman nasil olmali" sorusuna cevap vererek anlatabildim.Valla edebiyat parçalama gibi bir hevesim olmadi ne geçtiyse içimden onlari yazdim.
Lütfen bana dua edin... Müslüman (gerçek manasiyla müslüman olabileyim)